sâmbătă, 3 mai 2008

Yahoo ar putea anunţa săptămâna viitoare semnarea cu Google a unui acord publicitar


Yahoo Inc. ar putea anunţat săptămâna viitoare un acord publictar semnat cu Google Inc., prin care rezultatele căutărilor prin Yahoo Websearch ar conţine mesaje publicitare Google, a declarat o sursă avizată.

Într-o perioadă în care Yahoo încearcă să scape de oferta de preluare ostilă venită din partea gigantului informaţional Microsoft, Yahoo şi Google discută un acord non-exclusiv despre care cele două companii cred că va primi aprobarea autorităţilor de reglementare a pieţei, a declarat aceeaşi sursă.

Microsoft analizează posibilitatea transformării ofertei nesolicitate într-o ofertă ostilă de preluare, iar Yahoo repetă de multe luni că valoarea sa este cu mult peste oferta Microsoft.

Microsoft a oferit 44,6 miliarde dolari atunci când a anunţat intenţia sa, la începutul lunii februarie.

Parteneriatul cu Google ar însemna ca Yahoo să folosească sistemul publicitar Google pentru a vinde anunţuri publicitare alături de rezultatele căutărilor pe internet prin intermediul Yahoo Websearch, au declarat companiile la începutul lunii aprilie, cu ocazia unei perioade de teste menită a dura două săptămâni.

Posibilitatea unui astfel de parteneriat a fost prima dată anunţată de către cotidianul Wall Street Journal.
Sursa: NewsIn
Foto: blog.clickz.com

Niciun comentariu: