miercuri, 25 iunie 2008

Nokia cumpara Symbian

Speriati de iminentul success pe care-l va avea Google Android si de succesul pe care-l are Apple care au facut public un SDK pentru propriul sistem de operare mobil ( folosit in cazul iPhone), Nokia, cel mai mare producator de telefoane mobile a hotarat ca e cazul sa aibe un control mai direct asupra propriului sistem de operare folosit.

symbian-interior.jpg

Prin urmare Google a cumparat compania britanica Symbian, si imediat a anuntat ca va face publice resursele acestui program, pentru ca producatori independenti sa poata crea programe compatibile cu acesta.
Deasemenea Nokia sunt direct interesati si pentru ca Symbian concureaza direct cu Windows Mobile si este interesant de stiut ca in timp ce Microsoft incaseaza pentru fiecare device cu Windows Mobile aproximativ 14 dolari, Symbian “cere” doar 4.10 dolari.
Ce este si mai interesant este ca inovatiile se vor tine lant, pentru ca in cursul lui 2009 producatori precum Nokia , Sony Ericsson, Motorola, LG, sau Samsung vor pune la randul lor umarul pentru crearea unei platforme Symbian care va profita de toate cunostintele lor acumulate pana acum, iar primul telefon pe "noua" platforma va aparea pe piata in cursul anului 2010.


Sursa: Reuters

Niciun comentariu: