marți, 3 iunie 2008

Nou design pentru Eee PC si specificatii detaliate pentru desktopul Eee

Asus a anuntat cu ocazia Computex noi variante ale cunoscutului Eee PC, si dintre ele se ramarca Eee PC 901 care vine in premiera cu designul schimbat fata de standardul stabilit de prima versiune de Eee PC (701).

eee-pc-901.jpg

O noutate este reprezentata si de procesoarele care vor fi folosite la acest model, Intel ATOM, care vor oferi pe langa performante mai mari si o autonomie sporita ( intre 4 si 6 ore) fata de versiunea cu procesor Intel Celeron, restul specificatiilor fiind aceleasi cu ale Asus Eee 900.
Tot cu aceasta ocazie au fost prezentate detalii complete ale desktopului din familia Eee, denumit Eee Box B202 si care cantareste numai un kilogram, astfel, el va avea un procesor din seria Atom de 1,6GHz si foloseste chipsetul 945GSE.
La capitolul conectivitate regasim doua porturi USB 2.0, Gigabit LAN, Wireless-Lan 802.11n, cititor de carduri si un port DVI.

eee-box-interiior.jpg


Eee Box va fi pus in vanzare incepand cu luna Iulie si va costa 269 USD si avea Linux, 1Gb de memorie RAM, HDD de 80Gb), 299 de dolari pentru versiunea cu Linux, 2Gb de memorie si HDD de 160Gb sau 299 de dolari pentru versiunea cu XP Home Edition, 1Gb de memorie si HDD de 80Gb, singurul dezavantaj al tuturor versiunilor fiind dat de lipsa unei unitati optice integrate.

Sursa: DailyTech

Poza: Hot Hardware

Niciun comentariu: