joi, 31 iulie 2008

China restrictioneaza accesul la internet pe durata JO

Accesul la internet pe durata Jocurilor Olimpice din China din perioada 8 – 24 August vor fi limitare si chiar cenzurate.

andreea-20raducan-207.jpg

Desi initial oficialii de la Beijing promisesera ca mass-media va avea acces total la internet, acum, cu cateva zile inainte de inagurarea JO, revin cu o modificare prin care cenzureaza accesul la pagini ce contin informatii despre miscarea spirituala Falungong. Aceasta miscare spirituala este puternic criticata de Beijing si interzisa in China.

Mai mult, Comitetul Chinez de Organizare a tinut sa precizeze ca vor fi si alte site-uri restrictionate presei fara a le mentiona.

sunwiede1.jpg

'In timpul Jocurilor Olimpice, noi vom furniza un acces la Internet suficient pentru jurnalisti', a declarat Sun Weide, purtator de cuvant al comitetului de organizare a Olimpiadei de vara.

Saptamana aceasta la Centrul principal de Presa nu au putut fi deschise site-urile non-guvernamentale printre care si cel al “Amnesty International” precum si site-urile care contineau in adresa cuvantul “Tibet”.

La Jocurile Olimpice vor fi acreditati peste 5000 de jurnalisti straini ce vor dori sa transmita informatii atat legate de evenimentele sportive cat si de regimul politic, problemele cotidiene sau respectarea drepturilor omului.

Sursa: Hit.ro

Niciun comentariu: